Nature Cookta Kendermagliszt (250 g)

899Ft

Egységár: 3 596Ft/kg Az ár az ÁFA-t tartalmazza
INGYENES szállítás, ha még 20 000Ft-ért vásárolsz
Mennyiség
Készleten, 24 órán belüli szállítással
por250 gGluténmentes

A termék adataiCikkszám, EAN kód, Márka, Kategóriák, Származási hely, Jelleg, Mennyiség

A termék leírásaGyakran előfordul, hogy ősi, rég elfeledett növények jótékony hatásait újra felfedezi az emberiség. Így történt ez a napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kendermaggal is. A kendermag fogyasztásának évszázadokra visszatekintő múltja van, hiszen egy sokoldalú és rendkívül jótékony hatású magról beszélünk. Elsőként említendő, hogy a kendermag nagymértékben tartalmazza a szervezetünk számára elengedhetetlen esszenciális aminosavakat, melyeket testünk nem képes önmagától előállítani. Ezen aminosavak a köztudomás szerint elsősorban a húsfélék bevitelével biztosíthatóak. A kendermag rendszeres fogyasztásával azonban a vegetáriánus és vegán életmódot folytatók, vagy a húst csak kisebb mértékben kedvelők is az esszenciális aminosavak terén megfelelő beviteli forráshoz juthatnak. A kendermagban fellelhető fehérje a legmagasabb szinten hasznosítható növényi fehérjék közé tartozik. A szervezetünk számára a fehérjék legfőbb funkciója a szövetek működésének fenntartása és azok növekedésének elősegítése. A kendermag fehérjéje rendkívül könnyen felszívódik, így nagymértékben hozzájárulhat az egészséges immunrendszer fenntartásához. Fontos kiemelni, hogy a kendermag nem tartalmazza a kábító hatású delta-D-tetrahidro-kannabinolt (=THC). A THC ugyanis a növény virágos hajtásainak levelein elhelyezkedő mirigyekben van. A kendermag fogyasztásának így semmilyen egészségkárosító vagy kábító hatása nincsen! A Nature Cookta Kendermaglisztet vegyszermentes hidegsajtolással készítik, mely egyszerűen annyit jelent, hogy a kendermagból kisajtolják az olajat, az így kapott szárazanyagot pedig lisztté őrlik. De vajon miért jobb az olajtalanított liszt, mint az egyszerű kendermag őrlemény? A válasz egyszerű: az olajtalanított kendermagliszt 30%-kal magasabb beltartalmi értékkel rendelkezik, mint ledarált társa.

Fizikai paraméterekHosszúság, Szélesség, Magasság, Súly, Nettó súly

TulajdonságokMire való?, Kinek ajánljuk?

MentességGluténmentes

TáplálkozásMagas rosttartalom, Magas fehérjetartalom, Gluténmentes

AdagolásRecept szerint.

TárolásSzáraz, hűvös helyen tárolandó.

Jótékony hatásKenyerekbe, süteményekbe is keverhetjük. Ez a zsírtalanított kendermag őrlemény/liszt egy egészséges élelmiszer alternatíva, ha koleszterinszintet szeretnénk csökkenteni, esszenciális fehérjéket szeretnénk bevinni vagy akár a bélrendszerünk flóráját szeretnénk normalizálni.

Összetevők100% hidegen sajtolt kendermagliszt.

HatóanyagEnergia, Fehérje, Szénhidrát, Rost, Zsír, - - amelyből telített, - omega 3, - omega-6, Nátrium

FelhasználásSüthetünk vele kenyereket és péksüteményeket egyaránt, akár teljes egészében kendermagliszttel helyettesítve a búzalisztet, akár keverve más magliszttel -, vagy sűríthetjük vele főzelékeinket. Müzlikbe vagy turmixokba keverve tápláló reggelit készíthetünk belőle. Az eredmény minden esetben fehérje dús étel lesz, mely nem csak laktató, hanem rendkívül egészséges is.

Cikkszám2105265EAN kód5999884818397MárkaNature CooktaKategóriákAlapanyag > Gluténmentes termékek > Lisztek, darák, porokSzármazási helySpanyolországJellegporMennyiség250 g
Gyakran előfordul, hogy ősi, rég elfeledett növények jótékony hatásait újra felfedezi az emberiség. Így történt ez a napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kendermaggal is. A kendermag fogyasztásának évszázadokra visszatekintő múltja van, hiszen egy sokoldalú és rendkívül jótékony hatású magról beszélünk. Elsőként említendő, hogy a kendermag nagymértékben tartalmazza a szervezetünk számára elengedhetetlen esszenciális aminosavakat, melyeket testünk nem képes önmagától előállítani. Ezen aminosavak a köztudomás szerint elsősorban a húsfélék bevitelével biztosíthatóak. A kendermag rendszeres fogyasztásával azonban a vegetáriánus és vegán életmódot folytatók, vagy a húst csak kisebb mértékben kedvelők is az esszenciális aminosavak terén megfelelő beviteli forráshoz juthatnak. A kendermagban fellelhető fehérje a legmagasabb szinten hasznosítható növényi fehérjék közé tartozik. A szervezetünk számára a fehérjék legfőbb funkciója a szövetek működésének fenntartása és azok növekedésének elősegítése. A kendermag fehérjéje rendkívül könnyen felszívódik, így nagymértékben hozzájárulhat az egészséges immunrendszer fenntartásához. Fontos kiemelni, hogy a kendermag nem tartalmazza a kábító hatású delta-D-tetrahidro-kannabinolt (=THC). A THC ugyanis a növény virágos hajtásainak levelein elhelyezkedő mirigyekben van. A kendermag fogyasztásának így semmilyen egészségkárosító vagy kábító hatása nincsen! A Nature Cookta Kendermaglisztet vegyszermentes hidegsajtolással készítik, mely egyszerűen annyit jelent, hogy a kendermagból kisajtolják az olajat, az így kapott szárazanyagot pedig lisztté őrlik. De vajon miért jobb az olajtalanított liszt, mint az egyszerű kendermag őrlemény? A válasz egyszerű: az olajtalanított kendermagliszt 30%-kal magasabb beltartalmi értékkel rendelkezik, mint ledarált társa.
Hosszúság20 cmSzélesség15 cmMagasság5 cmSúly263 gNettó súly250 g
Mire való?Egészséges emésztőrendszer, Normál vérkoleszterin szint, Vitamin-és ásványianyag pótlásáraKinek ajánljuk?Gyerek, Idős, Felnőtt
Gluténmentes
Magas rosttartalom, Magas fehérjetartalom, Gluténmentes
Recept szerint.
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Kenyerekbe, süteményekbe is keverhetjük. Ez a zsírtalanított kendermag őrlemény/liszt egy egészséges élelmiszer alternatíva, ha koleszterinszintet szeretnénk csökkenteni, esszenciális fehérjéket szeretnénk bevinni vagy akár a bélrendszerünk flóráját szeretnénk normalizálni.
100% hidegen sajtolt kendermagliszt.
Összetevő Mennyiség NRV%
Energia 302 kcal / 1238 kJ -
Fehérje 32 g -
Szénhidrát 6 g -
Rost 26 g -
Zsír 11,3 g -
- - amelyből telített 1 g -
- omega 3 2,1g -
- omega-6 6 g -
Nátrium 15 mg -
Süthetünk vele kenyereket és péksüteményeket egyaránt, akár teljes egészében kendermagliszttel helyettesítve a búzalisztet, akár keverve más magliszttel -, vagy sűríthetjük vele főzelékeinket. Müzlikbe vagy turmixokba keverve tápláló reggelit készíthetünk belőle. Az eredmény minden esetben fehérje dús étel lesz, mely nem csak laktató, hanem rendkívül egészséges is.

Kérdésed van?

Kollégánk szívesen válaszol, és segít szakmai tanácsaival.

+36 70 418 7768 Hétfő - Péntek 8:00-17:00

Kapcsolódó termékek

Hasonló termékek