Dénes Natura csicseriborsó (250 g)

350Ft

Egységár: 1 400Ft/kg Az ár az ÁFA-t tartalmazza
INGYENES szállítás, ha még 20 000Ft-ért vásárolsz
Mennyiség
Készleten, 24 órán belüli szállítással
szilárd250 gVegetá­riánusVegán

A termék adataiCikkszám, EAN kód, Márka, Kategóriák, Származási hely, Jelleg, Mennyiség

A termék leírásaA csicseriborsó a többi hüvelyeshez képest több C-vitamint, és majdnem kétszer annyi vasat is tartalmaz. Már az ókorban a görögök és a rómaiak is ismerték, és termesztették. Mi pedig újra felfedezzük, mint oly sok elfeledett hasznos táplálékunkat. Amellett, hogy az egészséges, reformtáplálkozás egyik legkiválóbb ízforrása dióra hasonlítható ízével, változatossá tehetjük vele étrendünket. A csicseriborsó felhasználása A csicseriborsó feledésbe merült, de egyre gyakrabban kerül az asztalra főzelékként, salátákhoz, ragukhoz és levest is készítenek belőle. Egyre népszerűbb a csicseriborsókrém, az ún. humusz. Felhasználás előtt a csicseriborsót megmossuk, és legalább 8-10 órán át áztatjuk Így csökkenni fog a főzési ideje. A zöldségfélék közül kiválóan illik hozzá a zeller, a padlizsán, a sárgarépa, a paradicsom, a burgonya és a vöröshagyma is. Érdekesség a csicseriborsóról a hazai irodalom 1350-ben szól először cicer borsó néven. A régebbi korokban a csicseriborsónak köszönhetően sok ember megmenekült az éhezéstől. Három világrészen kb. 10 millió hektáron termesztik. Afrikában, Latin-Amerikában és Indiában az egyik fő fehérjetartalmú táplálékforrás. Főleg azokban az országokban nagyon népszerű, ahol nehezen elérhető a húst, mert rendkívül magas a fehérjetartalma. Magyarországon sajnos nincs túl nagy hagyománya, de manapság egyre népszerűbb a háziasszonyok bevásárlólistáján. Allergének a termékben: nyomokban glutént tartalmazhat

Fizikai paraméterekHosszúság, Szélesség, Magasság, Súly, Nettó súly

TáplálkozásVegán, Vegetáriánus

TárolásSzáraz, hűvös helyen.

ÖsszetevőkCsicseriborsó. Nyomokban glutént, földimogyorót és szezámot tartalmazhat.

HatóanyagEnergia, Zsír, -amelyből telített zsírsavak, Szénhidrát, -amelyből cukrok, Fehérje, Rost, Só

FelhasználásFelhasználási javaslat: Háromszoros mennyiségű vízben áztatjuk minimum 12 órát, majd kb. egy órát főzzük. Tipp: szódabikarbóna hozzáadásával a főzési idő csökkenthető.

Cikkszám2137EAN kód5997848513852MárkaDénes NaturaKategóriákEgyéb gabonaféle > Élelmiszer > Gabona, GabonapehelySzármazási helyTörökország, Kanada, Oroszország, ArgentínaJellegszilárdMennyiség250 g
A csicseriborsó a többi hüvelyeshez képest több C-vitamint, és majdnem kétszer annyi vasat is tartalmaz. Már az ókorban a görögök és a rómaiak is ismerték, és termesztették. Mi pedig újra felfedezzük, mint oly sok elfeledett hasznos táplálékunkat. Amellett, hogy az egészséges, reformtáplálkozás egyik legkiválóbb ízforrása dióra hasonlítható ízével, változatossá tehetjük vele étrendünket. A csicseriborsó felhasználása A csicseriborsó feledésbe merült, de egyre gyakrabban kerül az asztalra főzelékként, salátákhoz, ragukhoz és levest is készítenek belőle. Egyre népszerűbb a csicseriborsókrém, az ún. humusz. Felhasználás előtt a csicseriborsót megmossuk, és legalább 8-10 órán át áztatjuk Így csökkenni fog a főzési ideje. A zöldségfélék közül kiválóan illik hozzá a zeller, a padlizsán, a sárgarépa, a paradicsom, a burgonya és a vöröshagyma is. Érdekesség a csicseriborsóról a hazai irodalom 1350-ben szól először cicer borsó néven. A régebbi korokban a csicseriborsónak köszönhetően sok ember megmenekült az éhezéstől. Három világrészen kb. 10 millió hektáron termesztik. Afrikában, Latin-Amerikában és Indiában az egyik fő fehérjetartalmú táplálékforrás. Főleg azokban az országokban nagyon népszerű, ahol nehezen elérhető a húst, mert rendkívül magas a fehérjetartalma. Magyarországon sajnos nincs túl nagy hagyománya, de manapság egyre népszerűbb a háziasszonyok bevásárlólistáján. Allergének a termékben: nyomokban glutént tartalmazhat
Hosszúság11 cmSzélesség10 cmMagasság4 cmSúly254 gNettó súly250 g
Vegán, Vegetáriánus
Száraz, hűvös helyen.
Csicseriborsó. Nyomokban glutént, földimogyorót és szezámot tartalmazhat.
Összetevő Mennyiség NRV%
Energia 1448kJ (343 kcal) -
Zsír 6,2g -
-amelyből telített zsírsavak 0 g -
Szénhidrát 48,7 g -
-amelyből cukrok 5 g -
Fehérje 19,2g -
Rost 8g -
0,18 g -
Felhasználási javaslat: Háromszoros mennyiségű vízben áztatjuk minimum 12 órát, majd kb. egy órát főzzük. Tipp: szódabikarbóna hozzáadásával a főzési idő csökkenthető.

Kérdésed van?

Kollégánk szívesen válaszol, és segít szakmai tanácsaival.

+36 70 626 6228 Hétfő - Péntek 8:00-17:00

Kapcsolódó termékek

Hasonló termékek

Frissítettük adatvédelmi szabályzatunkat. Oldalunk sütiket használ. Részletek...

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás