Szafi Free csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyérliszt keverék (1000 g)

2 410Ft

Egységár: 2 410Ft/kg Az ár az ÁFA-t tartalmazza
INGYENES szállítás, ha még 20 000Ft-ért vásárolsz
Mennyiség
Készleten, 24 órán belüli szállítással
por1000 gGluténmentesVegánSzójamentesTojásmentes

A termék adataiCikkszám, EAN kód, Márka, Kategóriák, Származási hely, Jelleg, Mennyiség

A termék leírásaÖsszetett ételérzékenység esetén ajánlott, mivel sem a lisztkeverék, sem a kész kenyér nem tartalmaz: glutént, tejet, tojást, szóját, olajos magvakat, hüvelyeseket, kukoricát, rizst, burgonyát, mégis a legfinomabb hagyományos kenyérrel vetekszik az íze.

Fizikai paraméterekHosszúság, Szélesség, Magasság, Súly, Nettó súly

MentességTejmentes, Tojásmentes, Gluténmentes, Szójamentes

TáplálkozásVegán, Gluténmentes

TárolásSzáraz, hűvös helyen tartandó.

ÖsszetevőkGluténmentes lisztkeverék (hajdinaliszt, kölesliszt, édesburgonyaliszt), tápióka keményítő, útifűmaghéjliszt.

HatóanyagEnergia, Zsír, amelyből telített zsírsavak, Szénhidrát, amelyből cukrok, Rost, Fehérje, Só

FelhasználásHozzávalók (495 grammos kenyérhez): 300 g Szafi Free Csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyér lisztkeverék 3 g porélesztő 1 g szódabikarbóna 4 g só 275 g langyos víz 20 g frissen facsart citromlé 1 g olajjal fújjuk vagy kenjük le a tetejét (elhagyható!) Elkészítés: A langyos vízben oldjuk fel a sót, az élesztőt, és a szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és a robotgép spirál szárával keverjük jól össze. Egy spatula segítségével öntsük a masszát kb. 12*21 cm-es kenyérformába (vagy szilikonos, vagy olajjal kifújt fémformába) Vizes spatulával simítsuk el a tetejét. Meleg helyen (vagy 50 fokos sütőben) kelesszük 40-50 percig. Közben melegítsük elő a sütőt (de akkor már ne legyen a kenyér a sütőben, ha esetleg ott kelesztenénk!). Végül 210 fokra előmelegített forró sütőben (alsó - felső program) 55 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve kemény a kérge, de később jól szeletelhető. FONTOS MEGJEGYZÉSEK: - Kizárólag frissen facsart citromlevet használjunk, a bolti 100%-os citromlevek nem alkalmasak ehhez a kenyérhez, mert a friss citrom savassága szükséges! - A kenyér miután kihűlt, szeletelve lefagyasztható. Szoba hőmérsékleten hamar kienged, és újra fogyasztható lesz. - Szobahőmérsékleten, zacskóban tárolva napokig finom puha marad.

Cikkszám2156533EAN kód5999564154708MárkaSzafiKategóriákAlapanyag > Gluténmentes termékek > Lisztek, darák, porokSzármazási helyMagyarországJellegporMennyiség1000 g
Összetett ételérzékenység esetén ajánlott, mivel sem a lisztkeverék, sem a kész kenyér nem tartalmaz: glutént, tejet, tojást, szóját, olajos magvakat, hüvelyeseket, kukoricát, rizst, burgonyát, mégis a legfinomabb hagyományos kenyérrel vetekszik az íze.
Hosszúság29 cmSzélesség17,5 cmMagasság9 cmSúly1026 gNettó súly1000 g
Tejmentes, Tojásmentes, Gluténmentes, Szójamentes
Vegán, Gluténmentes
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Gluténmentes lisztkeverék (hajdinaliszt, kölesliszt, édesburgonyaliszt), tápióka keményítő, útifűmaghéjliszt.
Összetevő Mennyiség NRV%
Energia 1502kJ(354kcal) -
Zsír 1,7g -
amelyből telített zsírsavak 0,4g -
Szénhidrát 74,7g -
amelyből cukrok 1,4g -
Rost 5,2g -
Fehérje 7,5g -
0,02g -
Hozzávalók (495 grammos kenyérhez): 300 g Szafi Free Csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyér lisztkeverék 3 g porélesztő 1 g szódabikarbóna 4 g só 275 g langyos víz 20 g frissen facsart citromlé 1 g olajjal fújjuk vagy kenjük le a tetejét (elhagyható!) Elkészítés: A langyos vízben oldjuk fel a sót, az élesztőt, és a szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és a robotgép spirál szárával keverjük jól össze. Egy spatula segítségével öntsük a masszát kb. 12*21 cm-es kenyérformába (vagy szilikonos, vagy olajjal kifújt fémformába) Vizes spatulával simítsuk el a tetejét. Meleg helyen (vagy 50 fokos sütőben) kelesszük 40-50 percig. Közben melegítsük elő a sütőt (de akkor már ne legyen a kenyér a sütőben, ha esetleg ott kelesztenénk!). Végül 210 fokra előmelegített forró sütőben (alsó - felső program) 55 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve kemény a kérge, de később jól szeletelhető. FONTOS MEGJEGYZÉSEK: - Kizárólag frissen facsart citromlevet használjunk, a bolti 100%-os citromlevek nem alkalmasak ehhez a kenyérhez, mert a friss citrom savassága szükséges! - A kenyér miután kihűlt, szeletelve lefagyasztható. Szoba hőmérsékleten hamar kienged, és újra fogyasztható lesz. - Szobahőmérsékleten, zacskóban tárolva napokig finom puha marad.

Kérdésed van?

Kollégánk szívesen válaszol, és segít szakmai tanácsaival.

+36 70 626 6228 Hétfő - Péntek 8:00-17:00

Kapcsolódó termékek

Hasonló termékek

Frissítettük adatvédelmi szabályzatunkat. Oldalunk sütiket használ. Részletek...

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás