Naturmind Sötétbarna Lágy Nádcukor (1000 g)
2 099Ft
Egységár: 2 099Ft/kg Az ár az ÁFA-t tartalmazzaINGYENES szállítás, ha még 20 000Ft-ért vásárolsz
por1000 gGluténmentesVegetáriánusVegán
A termék adataiCikkszám, EAN kód, Márka, Kategóriák, Származási hely, Jelleg, Mennyiség
A termék leírásaA cukornád, amelyből a nádcukor készül, a trópusi és szubtrópusi területeken terem. Érdekesség, hogy aratáskor a növény szárát vágják csak le, nem húzzák ki a földből, így újra teremni tud és nem kell újra ültetni, vagyis egy megújuló cukorforrás. Ez nem csak gazdaságossá teszi a nádcukor termelését, de környezetvédelmi szempontból is hasznos. A nádcukrot a növény húsos szárában található nedvből nyerik, feldolgozása során nem használnak semmilyen adalékanyagot. A folyamat során különválik a finom, kristályos cukor és a melasz (ezt a mellékterméket később a rum gyártásához használják fel), de a színanyagok egy része megmarad a cukorkristályokba zárva, ennek köszönheti a cukor a különleges, kellemes színét. Minél több színanyag marad a cukorban, annál karakteresebb az íze és aromája. A lágy sötétbarna nádcukor különlegessége, hogy a kíméletes feldolgozásnak köszönhetően az átlagosnál jóval több melasz marad a végtermékben, ettől van sötét színe és karamellre emlékeztető illata. A nádcukor kémiailag ugyanúgy szacharóz (két cukormolekulából álló szénhidrát), mint a répacukor, tehát nem ajánlott azoknak, akiknek figyelniük kell a cukorbevitelükre. Viszont mivel természetes, szennyeződés és mesterséges színezékmentes, jobb választás mindenki más számára.
Fizikai paraméterekHosszúság, Szélesség, Magasság, Súly, Nettó súly
TulajdonságokMire való?, Kinek ajánljuk?
MentességGluténmentes
TáplálkozásVegetáriánus, Vegán, Gluténmentes
AdagolásAdagolása nem tér el a kristálycukorétól.
TárolásSzáraz, hűvös helyen tárolandó.
Jótékony hatásA nádcukorban a természetes feldolgozási folyamatnak köszönhetően olyan egészségügyi szempontból hasznos vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok maradnak, mint a B-vitaminok széles skálája, vagy a kalcium, magnézium, vas, cink és foszfor.
ÖsszetevőkNádcukor.
HatóanyagEnergiaérték, Zsír, - amelyből telített zsírsavak, Szénhidrát, - amelyből cukor, Fehérje, Só
FelhasználásFelhasználása a répacukorhoz hasonló, ételben, italban, sütéshez, főzéshez vagy hideg fogásokhoz egyaránt felhasználható. Íze és illata karakteresebb, lágyabb, különleges aromát kölcsönöz a ételekhez. Különösen érdemes olyan fogásokban nádcukorral kiváltani a répacukrot, ahol a cukor ízének fontos szerepe van (pl. habcsók, habkrém, karamell).
Cikkszám214834EAN kód5999559311932MárkaNaturmindKategóriákÉdesítőszer > Élelmiszer > ÍzesítőSzármazási helyEUJellegporMennyiség1000 g
A cukornád, amelyből a nádcukor készül, a trópusi és szubtrópusi területeken terem. Érdekesség, hogy aratáskor a növény szárát vágják csak le, nem húzzák ki a földből, így újra teremni tud és nem kell újra ültetni, vagyis egy megújuló cukorforrás. Ez nem csak gazdaságossá teszi a nádcukor termelését, de környezetvédelmi szempontból is hasznos.
A nádcukrot a növény húsos szárában található nedvből nyerik, feldolgozása során nem használnak semmilyen adalékanyagot. A folyamat során különválik a finom, kristályos cukor és a melasz (ezt a mellékterméket később a rum gyártásához használják fel), de a színanyagok egy része megmarad a cukorkristályokba zárva, ennek köszönheti a cukor a különleges, kellemes színét. Minél több színanyag marad a cukorban, annál karakteresebb az íze és aromája.
A lágy sötétbarna nádcukor különlegessége, hogy a kíméletes feldolgozásnak köszönhetően az átlagosnál jóval több melasz marad a végtermékben, ettől van sötét színe és karamellre emlékeztető illata.
A nádcukor kémiailag ugyanúgy szacharóz (két cukormolekulából álló szénhidrát), mint a répacukor, tehát nem ajánlott azoknak, akiknek figyelniük kell a cukorbevitelükre. Viszont mivel természetes, szennyeződés és mesterséges színezékmentes, jobb választás mindenki más számára.
Hosszúság19 cmSzélesség11 cmMagasság19 cmSúly1003 gNettó súly1000 g
Mire való?Vitamin-és ásványianyag pótlásáraKinek ajánljuk?Idős, Gyerek, Felnőtt
Gluténmentes
Vegetáriánus, Vegán, Gluténmentes
Adagolása nem tér el a kristálycukorétól.
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
A nádcukorban a természetes feldolgozási folyamatnak köszönhetően olyan egészségügyi szempontból hasznos vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok maradnak, mint a B-vitaminok széles skálája, vagy a kalcium, magnézium, vas, cink és foszfor.
Nádcukor.
Összetevő | Mennyiség | NRV% |
---|---|---|
Energiaérték | 1647 kJ / 388 kcal | - |
Zsír | 0 g | - |
- amelyből telített zsírsavak | 0 g | - |
Szénhidrát | 96,1 g | - |
- amelyből cukor | 96,1 g | - |
Fehérje | 0 g | - |
Só | 0,025 g | - |
Felhasználása a répacukorhoz hasonló, ételben, italban, sütéshez, főzéshez vagy hideg fogásokhoz egyaránt felhasználható. Íze és illata karakteresebb, lágyabb, különleges aromát kölcsönöz a ételekhez. Különösen érdemes olyan fogásokban nádcukorral kiváltani a répacukrot, ahol a cukor ízének fontos szerepe van (pl. habcsók, habkrém, karamell).
Kérdésed van?
Kollégánk szívesen válaszol, és segít szakmai tanácsaival.
+36 70 418 7768 Hétfő - Péntek 8:00-17:00