Naturmind Pektin (80 g)
3 019Ft
Egységár: 37 738Ft/kg Az ár az ÁFA-t tartalmazzaINGYENES szállítás, ha még 20 000Ft-ért vásárolsz
por80 gGluténmentesVegetáriánusVegán
A termék adataiCikkszám, EAN kód, Márka, Kategóriák, Származási hely, Jelleg, Mennyiség
A termék leírásaA pektin egy vízben oldódó élelmi rost, amely természetes formában megtalálható számos gyümölcsben és zöldségben. Folyadékban elkeverve hő hatására gélt képez, így remek sűrítőanyag. Az élelmiszeriparban is gyakran használják zselésítőanyagként, térfogatnövelőként, stabilizátorként.
Fizikai paraméterekHosszúság, Szélesség, Magasság, Súly, Nettó súly
TulajdonságokMire való?, Kinek ajánljuk?
MentességGluténmentes
TáplálkozásVegán, Gluténmentes, Magas rosttartalom, Vegetáriánus
AdagolásAttól függően, hogy milyen gyümölcsből készítjük és állagú lekvárt/dzsemet szeretnénk kapni, a 80g-os kiszerelésű pektin kb. 10-12 kg gyümölcs befőzéséhez elegendő. Befőzés közben cukorral vagy édesítőszerrel keverjük el, mielőtt a gyümölcspéphez adjuk. A citromlé növeli a pektin sűrítőerejét és a lekvár színe is szép élénk lesz tőle.
TárolásSzáraz, hűvös helyen tárolandó.
Jótékony hatásA pektin az emberi emésztésnek ellenáll, nem bomlik le és szívódik fel a vékonybélben, így nem tekinthető tápanyagforrásnak. Mint rost támogathatja az emésztést, növeli a teltségérzetet.
ÖsszetevőkPektin (E440) (citrushéjból).
HatóanyagEnergiaérték, Zsír, - amelyből telített zsírsavak, Szénhidrát, - amelyből cukor, Fehérje, Só
FelhasználásA pektint leginkább befőzéshez használják, mint sűrítőszer. Segítségével sokkal gyorsabban, percek alatt besűríthető a lekvár vagy dzsem és akár cukormentes változatokhoz is kiválóan alkalmas. A pektin nem befolyásolja a gyümölcsök zamatát, az elkészült lekvárnak nem lesz tőle kellemetlen mellékíze.
Cikkszám21010177EAN kód5999559314803MárkaNaturmindKategóriákBefőzés > ÉlelmiszerSzármazási helyNémetországJellegporMennyiség80 g
A pektin egy vízben oldódó élelmi rost, amely természetes formában megtalálható számos gyümölcsben és zöldségben. Folyadékban elkeverve hő hatására gélt képez, így remek sűrítőanyag. Az élelmiszeriparban is gyakran használják zselésítőanyagként, térfogatnövelőként, stabilizátorként.
Hosszúság21 cmSzélesség12 cmMagasság3 cmSúly92 gNettó súly80 g
Mire való?Egészséges emésztőrendszer, Fogyókúra melléKinek ajánljuk?Felnőtt, Gyerek, Idős
Gluténmentes
Vegán, Gluténmentes, Magas rosttartalom, Vegetáriánus
Attól függően, hogy milyen gyümölcsből készítjük és állagú lekvárt/dzsemet szeretnénk kapni, a 80g-os kiszerelésű pektin kb. 10-12 kg gyümölcs befőzéséhez elegendő. Befőzés közben cukorral vagy édesítőszerrel keverjük el, mielőtt a gyümölcspéphez adjuk. A citromlé növeli a pektin sűrítőerejét és a lekvár színe is szép élénk lesz tőle.
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
A pektin az emberi emésztésnek ellenáll, nem bomlik le és szívódik fel a vékonybélben, így nem tekinthető tápanyagforrásnak. Mint rost támogathatja az emésztést, növeli a teltségérzetet.
Pektin (E440) (citrushéjból).
Összetevő | Mennyiség | NRV% |
---|---|---|
Energiaérték | 888 kJ / 212 kcal | - |
Zsír | 0 g | - |
- amelyből telített zsírsavak | 0 g | - |
Szénhidrát | 50 g | - |
- amelyből cukor | 50 g | - |
Fehérje | 3 g | - |
Só | 7,5 g | - |
A pektint leginkább befőzéshez használják, mint sűrítőszer. Segítségével sokkal gyorsabban, percek alatt besűríthető a lekvár vagy dzsem és akár cukormentes változatokhoz is kiválóan alkalmas. A pektin nem befolyásolja a gyümölcsök zamatát, az elkészült lekvárnak nem lesz tőle kellemetlen mellékíze.
Kérdésed van?
Kollégánk szívesen válaszol, és segít szakmai tanácsaival.
+36 70 418 7768 Hétfő - Péntek 8:00-17:00