Gyógyfű tüdőfűlevél szálas gyógytea (30 g)

699Ft

Egységár: 23 300Ft/kg Az ár az ÁFA-t tartalmazza
INGYENES szállítás, ha még 20 000Ft-ért vásárolsz
Mennyiség
Készleten, 24 órán belüli szállítással
szálas30 g3x1naponta

A termék adataiCikkszám, EAN kód, Márka, Kategóriák, Származási hely, Jelleg, Mennyiség

A termék leírásaAz orvosi tüdőfű (vagy tüdőlevél ) legfontosabb hatóanyaga az allantoin nevű vegyület. Az allantoin mellett megtalálhatóak még a növényben különböző flavonoidok (kempferol, kvercetin), kovasavszármazékok, alkaloidok és cserzőanyagok is. Az alkaloidok közül a pirrolizidin nevű alkaloid van jelen a növényben. A növény levele és virágos hajtása igen gazdag nyálkaanyagban és C-vitaminban. Fontos tulajdonsága a tüdőfű levélnek, hogy viszonylag sok (10-15 %) ásványi anyagot tartalmaz.

Fizikai paraméterekHosszúság, Szélesség, Magasság, Súly, Nettó súly

TulajdonságokMire való?, Kinek ajánljuk?, Napi adagolás

TárolásSzáraz, hűvös helyen tárolandó.

Jótékony hatásA tüdőfű levelét különböző légzőszervi megbetegedések kezelésére használhatjuk. A növényből készült teakeverékek alkalmasak, hogy az enyhe lefolyású, meghűléses eredetű légúti betegségeket enyhítse. Alkalmas a légcsőhurut és a légzőszervi panaszok kezelésére, enyhíti a tüdő és a légcső irritációját, valamint elősegíti a váladék felszakadását. Fontos köhögéscsillapító és köptető. A tüdőfű tea különösen hasznos, mert kitűnően tisztítja a dohányzás által károsított tüdőt. A légúti megbetegedéseken túl, alkalmazzák még vérzéscsillapításra, hasmenésre és aranyeres csomók kezelésére. A tüdőfű összehúzó hatásáról is ismert, továbbá meggyorsítja a sejtek regeneráló képességét. A népi gyógyászatban a bélnyálkahártya-gyulladás kezelésére használják. A tüdőfű levélnek nem csak a gyógyításban van szerepe, de a zsenge leveleit egyre szélesebb körben kezdik fogyasztani. Különféle levesek és italok, mint a vermut ízesítésére alkalmas.

ÖsszetevőkTüdőfűlevél.

Elkészítési mód1 evőkanálnyi tüdőfüvet 5 percig kell főzni 2 dl vízben, majd leszűrni és lassan elkortyolgatni. Napi 2-3 csésze gyógytea elfogyasztásával már jelentős javulás érhető el.

Cikkszám21003908EAN kód5999560190748MárkaGyógyfűKategóriákGyógytea > Gyógyteák megfázásra > TeaSzármazási helyMagyarországJellegszálasMennyiség30 g
Az orvosi tüdőfű (vagy tüdőlevél ) legfontosabb hatóanyaga az allantoin nevű vegyület. Az allantoin mellett megtalálhatóak még a növényben különböző flavonoidok (kempferol, kvercetin), kovasavszármazékok, alkaloidok és cserzőanyagok is. Az alkaloidok közül a pirrolizidin nevű alkaloid van jelen a növényben. A növény levele és virágos hajtása igen gazdag nyálkaanyagban és C-vitaminban. Fontos tulajdonsága a tüdőfű levélnek, hogy viszonylag sok (10-15 %) ásványi anyagot tartalmaz.
Hosszúság3,5 cmSzélesség9,5 cmMagasság19 cmSúly34 gNettó súly30 g
Mire való?Felső légúti megbetegedések kezelésére, Köhögés ellenKinek ajánljuk?DohányosNapi adagolás3x1
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
A tüdőfű levelét különböző légzőszervi megbetegedések kezelésére használhatjuk. A növényből készült teakeverékek alkalmasak, hogy az enyhe lefolyású, meghűléses eredetű légúti betegségeket enyhítse. Alkalmas a légcsőhurut és a légzőszervi panaszok kezelésére, enyhíti a tüdő és a légcső irritációját, valamint elősegíti a váladék felszakadását. Fontos köhögéscsillapító és köptető. A tüdőfű tea különösen hasznos, mert kitűnően tisztítja a dohányzás által károsított tüdőt. A légúti megbetegedéseken túl, alkalmazzák még vérzéscsillapításra, hasmenésre és aranyeres csomók kezelésére. A tüdőfű összehúzó hatásáról is ismert, továbbá meggyorsítja a sejtek regeneráló képességét. A népi gyógyászatban a bélnyálkahártya-gyulladás kezelésére használják. A tüdőfű levélnek nem csak a gyógyításban van szerepe, de a zsenge leveleit egyre szélesebb körben kezdik fogyasztani. Különféle levesek és italok, mint a vermut ízesítésére alkalmas.
Tüdőfűlevél.
1 evőkanálnyi tüdőfüvet 5 percig kell főzni 2 dl vízben, majd leszűrni és lassan elkortyolgatni. Napi 2-3 csésze gyógytea elfogyasztásával már jelentős javulás érhető el.

Kérdésed van?

Kollégánk szívesen válaszol, és segít szakmai tanácsaival.

+36 70 418 7768 Hétfő - Péntek 8:00-17:00

Hasonló termékek