Solio Paleolaj 500ml

Elérhető: Készleten

Az áraink HUF-ban értendők és az ÁFA-t tartalmazzák!

990,00 Ft
( Egységár: 1980 Ft/Liter )

Vagy

RészletekTermékleírás:
-          Solio Paleolaj, finomított étolaj 500ml
-          A paleolit étkezés, táplálkozás, étrend részeként is használható nem hidrogénezett, magas olajsav tartalmú napraforgó olaj 2% omega 6 zsírsav tartalommal. 
 
Jótékony hatás:
-          A paleolit étrend, és a növényi olajokA koleszterin mítosz miatt néhány évtizede azt tanácsolták mindenkinek, hogy az állati zsiradékokról térjenek át a koleszterin mentes növényi olajokra. Az áttérés eredményeként soha nem látott mértékben megnőtt a különböző növényi étolajok és margarinok forgalma. Ebben az időszakban senki nem foglalkozott azzal, hogy a döntően napraforgó, és repce eredetű növényi olajokkal óriási mennyiségű omega 6 zsírsavat viszünk be az emberi szervezetbe (a szükséges mennyiség 30-40-szeresét!). Az utóbbi évek kutatásai bebizonyították, hogy az omega 6 zsírsavak túlzott bevitele óriási veszélyt jelent az emberi szervezet számára, mert az így bevitt többlet omega 6 zsírsav pont ellenkező hatásokat vált ki, mint a jótékony omega 3 zsírsav, amelyből csak a szükséges mennyiség 10%-át biztosítjuk a szervezet számára.
-          Omega 6 zsírsav káros hatásai: érfalkárosítás, plakképzési hajlam növekedés, gyulladási hajlam erősítése, allergiás érzékenység fokozása, autoimmun reakciók, depresszió hajlam növelés, stb.
-          felszívódása, energiaforrásként történő hasznosulása lényegesen jobb, és kevésbé káros, mint a telített zsírsavaké, (raktározási készség, mobilizálhatóság, élettani hatások, stb.) vigyázni kell, hogy csak olyan növényi olaj kerüljön ételeinkbe, amelyeknek omega 6 zsírsav tartalma alacsony, legfeljebb 10%!
-          Míg az Olajessimo a ideális arányban és koncentrációban tartalmazza az omega 3at, és az omega 6 ot magas olajsav tartalom mellet, addig a Paleolajnál elsősorban az omega 6 zsírsav tartalom csökkentése volt a cél (max 2%) igen magas olajsav tartalom mellett. Ugyanakkor a Paleolaj nem tartalmaz omega 3 zsírsavat! Az olajok felhasználása a paleo étrend szigorúságától függ, hiszen aki Szendi Gábor „Paleolit táplálkozás és korunk betegségei" című könyvében szereplő civilizációs betegségek bármelyikében szenved, annak számára a Paleolaj ajánlatos, míg aki „csak" csökkenteni akarja a civilizációs betegségek megjelenésének kockázatát az inkább az Olajessimo olajat használja.
-          És még egy igen fontos információ: Köztudott, hogy a növényi étolajak füstpontja 180°C körül mozog. Ez azt jelenti, hogy 170°C felett ezek az olajak súlyosan károsodnak, szétesnek, és kellemetlen gasztronómiai hatásuk mellett súlyos egészség károsodást is okozhatnak. Tehát részben figyelni kell arra, hogy a sütésre alkalmazott növényi olajak sütési és főzési hőmérséklete ne haladja meg a 170°C-t, másrészt alapszabály, hogy növényi eredetű zsiradékokkal csak egyszer süssünk. Ez alól kivétel az Olajessimo, és a Paleolaj, amely összetételénél fogva alkalmas háromszor-négyszeri sütésre is.
 
Összetevők:
-          Magas olajsavtartalmú napraforgóolaj
 
Felhasználási javaslat:
-          sütéshez, főzéshez, saláták és hideg tálak készítéséhez.
 
Tárolás:
-          Hűvös és száraz helyen tárolandó.